Belysningsindeks for The Clean Room

Siden det meste av arbeidet i renrommet har detaljerte krav, og de alle er lufttette hus, er kravene til belysning høye.Kravene er som følger:

1. Lyskilden i renrommet bør bruke høyeffektivt lysrørlamper.Dersom prosessen har spesielle krav eller belysningsverdien ikke kan oppfylle designkravene, kan også andre former for lyskilder benyttes.

2. De generelle lysarmaturene i renrommet er takmontert.Hvis lampene er innebygd og skjult i taket, bør det være pålitelige tettetiltak for installasjonsåpningene.Renrommet bør bruke spesielle lamper.

3. Belysningsstyrkestandardverdien for generell belysning i produksjonsrommet til renrommet (området) uten lysvinduer bør være 200~5001x.I hjelperommet skal personrense- og materialrenserommet, luftsluserom, korridor osv. være 150~3001x.

4. Belysningsstyrkens enhetlighet av generell belysning irent rombør ikke være mindre enn 0,7.

微信截图_20220711150848

5. Innstillingen av standby-belysning i det rene verkstedet skal oppfylle følgende krav:

1) Reservebelysning bør settes opp i det rene verkstedet.

2) Reservebelysning bør brukes som en del av normal belysning.

3) Reservebelysning bør oppfylle minimumsbelysningsstyrken for nødvendige aktiviteter og operasjoner på de nødvendige stedene eller områdene.

6. Nødlys for personellevakuering bør settes opp i det rene verkstedet.Evakueringsskilt skal settes opp ved sikkerhetsutganger, evakueringsåpninger og hjørner av evakueringspassasjer i samsvar med de relevante bestemmelsene i gjeldende nasjonale standard GB 50016 "Code for Fire Protection in Architectural Design".Evakueringsskilt bør settes opp ved de dedikerte brannutgangene.

7. Utformingen av lysarmaturer og elektriske kretser i rom med eksplosjonsfare i rene verksteder skal være i samsvar med de relevante bestemmelsene i gjeldende nasjonale standard GB50058 “Code for Design of Electrical Installations in Explosion and Fire Hazardous Environments”.


Innleggstid: Jul-11-2022